1

Unable to Comprehend an Inference Question

Since the 1980s, experts have been claiming that the skill demands of today’s jobs have outstripped the skills workers possess. Moss and Tilly counter that worker deficiencies lie less in job-specific skills than in such attributes as motivation, interpersonal skills, and appropriate work demeanor. However, Handel suggests that these perceived deficiencies are merely an age effect, arguing that workers pass through a phase of early adulthood characterized by weak attachment to their jobs. As they mature, workers grow out of casual work attitudes and adjust to the workplace norms of jobs that they are more interested in retaining. Significantly, complaints regarding younger workers have persisted for over two decades, but similar complaints regarding older workers have not grown as the earlier cohorts aged.
-------------------------
13. The passage suggests that Moss and Tilly are most likely to disagree with the “experts” (line 1) about which of the following?

A Whether the skills demanded by jobs in the labor market have changed since the 1980s

B Whether employers think that job-specific skills are as important as such attributes as motivation and appropriate work demeanor

C Whether workers in today’s labor market generally live up to the standards and expectations of employers

D Whether adequate numbers of workers in the labor market possess the particular skills demanded by various different jobs >>>>>>>> CORRECT ANSWER

E Whether most workers are motivated to acquire new skills that are demanded by the labor market
-----------------------
What is actually meant by the clause " Moss and......disagree with the 'experts' (line 1) about " in the question stem?

Does it mean something that both parties disagree on a topic OR Moss and Tilly disagrees on a concept which is provided by the experts.

Are the probable wrong answer choice include something in which Moss and Tilly agree with the 'experts'?

How option D is a correct answer choice?
How option A,B,C,E are wrong?

I suspect any False or distorted agreement or any true statement or inference based on some different issue from the passage is Incorrect.

Source :
Question 13
Mixed Practice Set 1
Official GRE Verbal Reasoning Practice Questions (2014)

Author
Md. Nure Alam Afsar

Posted Dec 27, 2015

1 Explanation

3

Gravatar Cydney Seigerman, Magoosh Tutor

The answer choices present different topics that could be debated. With that in mind, the correct answer will present a topic on which the "experts" would have an opinion that differs from that of Moss and Tilly. In the text, we're presented with the two parties' opinions about the skills that workers may or may not have.

In the first line of the text, we're told that the "experts'" believe that, "the skill demands of today’s jobs have outstripped the skills workers possess." In other words, current jobs require skills that go beyond or surpass those that workers have.

Conversely, Moss and Tilly argue that "worker deficiencies lie less in job-specific skills than in such attributes as motivation, interpersonal skills, and appropriate work demeanor," or that workers don't necessarily lack the abilities to perform jobs today but rather (declining) performance has to do with the workers' attitude and work ethic.

Choice A discusses the "change" in the skills demanded by jobs since the 1980s. Since we're not told anything about what the two parties think about how the necessarily skills in the workplace have changed, we cannot say if the two parties will disagree about the topic.

Choice B focuses on the employers' opinion of job-specific skills, which again, is not part of the arguments presented in the passage.

Choice C, like B, deals with the employers' opinion and is therefore not correct.

Choice D addresses the idea of whether workers possess the job-specific skills needed by different jobs. In the passage, and as I mentioned above, the experts argue that workers do not have the specific skills demanded by current jobs, whereas Moss and Tilly believe that workers do not necessarily lack these job-specific skills but rather motivation or interpersonal skills. Since the opinions presented in the article reflect two countering viewpoints on the topic presented in Choice D, this is our answer! :)

Choice E may be a little tricky because it talks about the "motivation" of workers, which Moss and Tilly mention in their argument. However, the motivation Moss and Tilly are concerned about may or may not have to deal specifically with acquiring new job-specific skills. Furthermore, the experts do not cite a problem with motivation in their argument that the skills demanded by jobs outdo the abilities of workers. Therefore, E is not correct.

I hope this helps! :)

Jan 13, 2016 • Comment

Add Your Explanation

You must have a Magoosh account in order to leave an explanation.

Learn More About Magoosh

Related Posts

Improve Your Score

Magoosh GRE is an affordable online course for studying the GRE.

Learn More About Magoosh

Share Post

Email

Facebook